Camino del Norte 2024

4e dag van Barrio de Askizu bij Zarautz naar Bilbao

By
on
26 juni 2024

  Gisteravond gezellig gegeten met een stel uit Hongarije. Zij zijn met de Flixbus in 46 uur vanuit Boedapest naar San Sebastian gereisd! Twee nachten in de bus geslapen. Is bijna zwaarder dan de Camino Francés en zeker met het vooruitzicht om na een dag of wat dezelfde busrit terug te moeten maken. Het gesprek tijdens het tafelen was in het Engels en ging vooral over voetbal. Morgen wandelen ze max 9 km. Ik hoop maar dat ze daar een albergue of zoiets kunnen vinden. Was best gezellig! Gistermiddag ook de beslissing genomen om mijn reisdoel te veranderen. Dit houdt in dat ik vandaag circa 4 km naar Zumaia loop en vandaar de trein naar Bilbao. En hierna zou ik met de bus naar Larendo gaan. Het gebied dat hierna komt is veel minder heuvelachtig. Want de afgelopen dagen is overduidelijk gebleken dat met name het klimmen voor mij te zwaar is. Om de vijftig meter sta ik te hijgen als een ‘postpaard’. Ik hoop dat ik door deze keuze te maken toch nog wat langer kan lopen in Spanje. Want het blijft een geweldige ervaring om hier te zijn! Wat minder geslapen omdat mijn kwaaltje toch behoorlijk op is gaan spelen. Hoesten en kortademig en helaas, de nieuwe puf laat het hier afweten. Vanmorgen om 07.00 uur inderdaad naar Zumaia gelopen. Het was heerlijk weer en een goed pad met wat pittige dalingen. En wat is het landschap hier toch mooi! Prachtige vergezichten; je kan wel foto’s blijven maken. Na 5,6 km het treinstation bereikt. Trein vertrekt om 09.30 uur dus ruim een uur wachten. Tot mijn verrassing zag ik even voor vertrek de twee Hongaren van gisteravond het perron opkomen. Zijn gaan ook naar Bilbao en blijven daar een aantal dagen om de stad te bekijken. Ik denk niet dat zij nog veel aan wandelen zullen toekomen. Zij waren gestart in San Sebastiaan en vooral de man was afgepeigerd! Na circa 2 uur aangekomen in Bilbao en ‘gelukkig’ regende het keihard. Was maar een kort buitje en daarna zonnig en 33 graden met een heerlijk zeebriesje. Gezien mijn lichamelijke gesteldheid afgezien van de busreis naar Larendo. Ik heb een hotel geboekt en hoop door wat rust te nemen morgen toch naar Larendo te kunnen gaan. Het beste maar van hopen!

 

TAGS
5 Comments
 1. Beantwoorden

  GER

  26 juni 2024

  Goed besluit Frits, denk aan wat je bij je vertrek schreef!

 2. Beantwoorden

  Mirjam

  27 juni 2024

  Hoi Frits. Wat een bijzondere reis toch weer. Ik hoop dat je goed geslapen hebt en weer verder kunt. Groetjes

 3. Beantwoorden

  Susan Kreeft

  27 juni 2024

  Hi Frits, fijn dat je – ondanks dat het zwaar is – toch zo geniet van de mooie omgeving en ontmoetingen met andere mensen.. Succes weer en hopelijk kun je na een goeie nachtrust op naar je volgende doel!

 4. Beantwoorden

  Willem

  27 juni 2024

  Hoi Frits,
  Ik hoor via Janet dat het toch niet gaat lukken zoals je gehoopt had. Erg jammer. Goeie reis naar huis morgen!

 5. Beantwoorden

  GER

  27 juni 2024

  Ontzettend jammer Frits maar het enige en juiste besluit heb je genomen, hoe erg ook.
  Wat ik weet, weet jij ook (al zijn we soms eigenwijs, ik ook en met proberen is niks mis)
  luister altijd naar je eigen lijf. Dat heb je gelukkig gedaan. Heb een goede thuisreis en we maken binnenkort een afspraak voor een borrel en nabeschouwing. Groet Ger en Pia.

LEAVE A COMMENT