Camino Frances 2019

8e dag van Villamayor de Monjardin naar Viana za 18-05-19

By
on
18 mei 2019

De Italianen en de Argentijn, die op de kamer lagen waarin ik ook sliep, lieten hun telefoons om 05.00 uur piepen. Eén van hen probeerde het leed nog wat te verzachten door met een infra roodlicht stralende hoofdlamp te schijnen in plaats van wat de twee anderen deden. De zoeklichten op hun telefoon. Wie maakt het mee? Een lichtshow in de vroege ochtend….. Om 05.30 uur opgestaan en de krant bekeken. De laatst week heb ik slechts een keer eerder een krant gelezen. Nou ja, gelezen. Feitelijk kon ik mijn gedachten er niet bijhouden. De andere wereld lijkt zo ontzettend ver weg…… Zelfs de alerts die ik op mijn horloge krijg, bekijk ik niet of nauwelijks. Mijn privé mail wel want daar zie ik het eerst wanneer iemand een reactie heeft geplaatst op de blogs. En dat is dan toch wel leuk!! De mail van mijn werk check ik ook wel maar dat ben ik bijna afgeleerd; komt niets meer dus ik denk dat ik volledig van de radar ben. Ik ben zelfs op Facebook vergeten om sommige mensen met hun verjaardag te feliciteren. Bij deze alsnog van harte!!! Het is best wel bijzonder om te merken dat je ook zonder alle berichtgevingen gewoon kan bestaan!!! Vanaf afgelopen dinsdag heb ik me niet geschoren. Een stekelvarken is er echt niets bij. Toch blijf ik het nog volhouden, hoewel ik dan wel mijn scheerapparaat voor niets mee moet sjouwen. De start van vandaag was om 07.10 uur, zonnig maar koud, 2 graden. Ondanks de opkomende bewolking en aantrekkende wind en wat regen was het weer bijzonder mooi. Het was ook erg rustig onderweg. Bijna aan het einde een kort gesprek gehad met een Koreaanse; haar naam heeft ze wel genoemd maar…… Zij viel mij op omdat zij bovenop haar rugzak een koffer voor een muziekinstrument droeg. Ze vertelde al giechelend dat daarin een viool zat. Grappig om de openheid van zo’n toch wel jong meisje te zien. Ik heb haar nog gevraagd waar ze gaat spelen maar dat worden alleen grote steden. Weinig kans dat ik daar iets van mee ga krijgen. Het was toch zeker aan het einde een zware etappe. Drie behoorlijke ‘beklimmingen’ en ‘dalingen’ waarvan een zelfs van 10%!! Het laatste vetrolletje heb ik inmiddels wel weggewerkt. Uiteindelijk hebben Denis en ik 6 uur en 45 min gedaan over 31 km naar Viana. Daar een slaapplaats gevonden in Albergue Muñoz. Het was een lange dag…!!!

TAGS
5 Comments
 1. Beantwoorden

  Nichtje Linda

  18 mei 2019

  Lieve Frits,

  Alweer 24 jaar geleden schreef je mij de leukste brieven toen ik in Amerika zat. Ik heb ze allemaal nog bewaard! Als ik zo je verhalen lees dan doet me dat daar zo aan denken, je moet er echt wat mee doen, zo leuk!

  Wat een onvergetelijke reis ben je aan t maken en wat een dingen maak je mee, neemt niemand je ooit meer af.

  Liefs van mij en pas goed op jezelf!

 2. Beantwoorden

  Caroline

  18 mei 2019

  Hoi Frits..je maakt echt de meest bijzondere dingen mee..haha..dat je nog iemand de douche in moet “sturen” hilarisch! Vandaag hier heerlijk weer..lekker warm! konden we goed gebruiken..open dag bij ons op stal!
  Liefs??

 3. Beantwoorden

  Ad Beijaard

  18 mei 2019

  Hoi Frits,
  Weer een aantal mooie verhalen, ik moet je toch niet voorstellen met een baard? Hoeveel km heb je nu gelopen? Volgens mij lig je aardig op schema.
  Ik vind het razend knap. Suskes de komende dagen.
  Hou vol groet Ad.

 4. Beantwoorden

  Hans-Peter

  19 mei 2019

  Gaat lekker zo te lezen! Ben je nou nog dunner geworden? Kan je mooi in de Luxaflex gaan liggen als de bedden op zijn……?

  Groeten!

 5. Beantwoorden

  Thomas Laller

  19 mei 2019

  > Bueno Frits,
  >
  > da ich Deine Posts auch immer via Google übersetzen lassen muss schreibe ich auf Deutsch (Kartoffelfresser, Insider ?).
  Das mit dem frühen Aufstehen wird noch schlimmer ☝️.
  Schön dass Deine reale Welt ein wenig in den Hintergrund rückt, ist während der Zeit der Arbeit nicht ganz leicht.
  Mutig, es dem Koreaner zu sagen, demnach roch ich nicht als wir unterwegs waren oder du warst höflich ?.
  Weiterhin buen camino und lekker slaap….

LEAVE A COMMENT