Camino Frances 2019

9e dag van Viana naar Navarrete zo 19-05-19

By
on
19 mei 2019

Net zoals gisternacht was ook vannacht het matras goed. Heb wel slecht geslapen. In mijn blog van gisteren had ik in het kort een akkefietje met Koreaan genoemd.  Er was al door een paar mensen op gereageerd maar toch had ik dit en de tekst weggehaald. Ik had er eigenlijk geen goed gevoel over. Maar ben tot inkeer gekomen. Dus alsnog… Gistermiddag was mij in een bar al een jonge Koreaan opgevallen. Ik denk rond de 20 jaar. In de door mij geboekte Albergue bleek hij ook te slapen. Het was een grote ruimte gescheiden door een muur en aan weerszijden zes stapelbedden. Toen de jongen binnen kwam, begon hij direct met het ontsmetten van het matras en kussen van zijn bed. Hij ging er eens lekker opliggen en toen rook ik het. Een aroma dat niet te harden was. Binnen de kortste keren was de kamer compleet vergeven. Ik denk dat het ontsmetten overbodig was geweest; elke zich zelf respecterende bedwants had de benen genomen. Niemand durfde wat te zeggen. Denis en ik zijn naar een restaurant gegaan en aten daar met nog een Franse vrouw en man. Het was voor mij niet echt gezellig; Frans voerde de boventoon. Mijn restte weinig dan met een scheef oog te kijken naar de finale dames voetbal. Met alle respect maar ik vind het niet echt leuk. Teruggekomen in de Auberge kwam me de aroma in de gang al tegemoet. Het stonk gewoon. Ik heb de jongen, die met zijn kleren aan op bed lag, heel netjes en discreet gevraagd of het misschien een idee was om te gaan douchen. Uiteraard gaf ik hem de reden. Een drama natuurlijk gezien zijn cultuur. Nou hij ontplofte nog net niet. Na meerdere keren uitleggen, besloot hij toch te gaan douchen. Daarvan teruggekomen bleek zijn boosheid nog steeds groot. Hij voelde zich vernederd en zei dat iedereen op weg naar Santiago stinkt. Ik heb hem gelijk gegeven maar er wel bij gezegd dat het dan in de westerse wereld meestal gebruikelijk is dat je dan gaat douchen. Zeker als je met anderen op een kamer slaapt. Na enige tijd besloot ik nog wat te gaan drinken in een bar. In de receptie aangekomen, kwam ik mijn vriend tegen. Hij had hulp ingeroepen. In aanwezigheid van deze Koreaan sprak hij mij aan. Om een lang verhaal kort te maken, de vriend van mijn vriend bleek voor rede vatbaar en uiteindelijk werden er handen geschud. Was wel lastig voor mijn vriend maar hij deed het. Toen ik naar bed ging, was de jongen er nog niet. Normaal doe ik oordopjes in maar besloot dat niet te doen. Wilde toch zeker zijn dat de Koreaan op z’n bed zou liggen….. Hoe laat het was weet ik niet, ik schrok wakker en de jongen stond bij zijn bed. Het was grappig om te zien dat hij met het licht van zijn mobiel meerdere malen over zijn matras en kussen scheen en kennelijk inspecteerde of er beestjes waren!! Op de kamer lag al een snurkende man en korte tijd later volgde mijn vriend zijn voorbeeld. Dus niet goed geslapen en om 05.30 uur opgestaan. Om 06.45 uur de Albergue verlaten en mijn neus gevolgd naar de plaatselijke panadero. De vitrines waren gevuld met allerlei soorten heerlijke croissants. Ik nam er in totaal vier waarvan twee met chocolade. In de zaak stonden, hingen, zaten op de grond circa zeven Spaanse jongens waarvan de helft beschonken was. Je hoorde het aan hun gelal en zag het ook de rooie oogjes. Een van de jongens vroeg uit welk land ik kwam. Ik antwoordde en zijn reactie was direct ‘Robin van Persie’. Mijn antwoord was hierop AJAX en ja hoor gelukkig zei een van de anderen ‘De Ligt’……….. De wandeling  naar het dorp  Navarette duurde circa 5 uren over 21 km. Het landschap was wat minder mooi en glooiender dan de afgelopen dagen. Niet verkeerd voor de benen! Onderweg kwam ik de twee Italianen en Argentijn, die mijn lichtshow verzorgden, tegen. Ik heb een foto van ze gemaakt. Vandaag dus vanaf 13.00 uur niet meer wandelen maar rustig aan en het dorp een heel klein beetje bekijken. Vannacht slaap ik in Albergue La Casa del Peregrino. Simpel maar schoon….hoop ik. Denis is hier ook aan gekomen. En we hebben vanmiddag in een bar een biertje gedronken. Het diner was wel gezellig maar als dit een diner moet voorstellen…?? Schaamteloos om een bak sla en niet gare pasta neer te zetten, en dat was het dan! Nu in dezelfde bar van vanmiddag een groot bord patat eten en ik drink nog een rood wijntje. Welterusten straks!!

 

 

 

TAGS
4 Comments
 1. Beantwoorden

  E.M.J. Van Ginneken Van Schouwen

  19 mei 2019

  Gelukkig goed afgelopen! Op naar het volgende avontuur. Welterusten voor straks en hopelijk zonder Koreanen lekker slapen!

 2. Beantwoorden

  Thomas Laller

  19 mei 2019

  21 Km und um 13.00 Uhr “Feierabend”. Du enttäuscht mich mein Bruder…?. Aber Entfernungen sind ja auf dem Camino nicht wichtig.
  Es werden auch wieder bessere Zeiten (Essen) kommen. Wünsche Dir wenig Regen und grüße Denis von mir. Buen Camino….

 3. Beantwoorden

  Susan

  20 mei 2019

  Mooie foto’s, geweldig! En je verhalen zijn echt leuk om te volgen; kan me voorstellen dat het echt voelt alsof je in een andere wereld bent. Veel plezier en succes weer de komende dagen!

 4. Beantwoorden

  Lon en Ries

  20 mei 2019

  Ha Frits,
  We zijn terug van vakantie en hebben weer internet.
  Ik heb met veel plezier je blog gelezen, en hoef niet te vragen of het goed gaat.
  Fijn dat je zoveel mensen ontmoet!
  En wat een mooie foto’s.
  Je krijgt gewoon zin om het ook te gaan doen.
  Met Janet gaat het ook goed hè , volop in training voor de laatste week!
  Alles positief.
  We kijken uit naar het vervolg, vele groeten Ries en Lon

LEAVE A COMMENT